Paras piirtopöytä aloittelijalle: 3 vaihtoehtoa

Onko etsinnässä paras piirtopöytä aloittelijalle? Jos näin on, tämä artikkeli on juuri sitä, mitä tarvitset!

Testasimme 3 suosittua aloitteliajlle suunnattua piirtopöytää. Tässä kirjoituksessa kerromme kunkin vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet, jotta voit tehdä paremman ostopäätöksen.

#1 Wacom intuos S – Paras piirtopöytä aloittelijalle 2021

Wacom intuos S - Paras piirtopöytä aloittelijalle

Wacom intuos S on paras piirtopöytä aloittelijoille vuonna 2021. Sillä on erinomainen hinta-laatusuhde, minkä ansiosta se on yksi suosituimmista piirtopöydistä aloittelijoiden keskuudessa. Kynä tuntuu melkein oikealta kynältä, mikä helpottaa aloittelijoiden piirtämistä.

Wacom Intuos S on hyvä valinta aloitteleville taiteilijoille, koska se sisältää sekä Corel AfterShot Pro -ohjelman kuvankäsittelyyn että Corel Painter Essentials 6 -ohjelman luonnosteluun.

Pieni 6 tuuman x 3,7 tuuman piirtopinta tekee tästä piirtopöydästä erittäin kompaktin, mutta se on silti tarpeeksi suuri piirtämiseen. Se toimii myös USB:llä ja Bluetooth-yhteensopiva versio on saatavana noin 20 euroa kalliimmalla hinnalla.

#2 XP-Pen G430

XP-Pen G430 -piirtopöytä

Valitettavasti ei ole monia piirtopöytiä, jotka voivat kilpailla Wacomin kanssa laadussa ja helppokäyttöisyydessä. Jos kuitenkin etsit halvempaavaihtoehto, XP-Pen G430 on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen.

XP-Pen G430 on loistava vaihtoehto aloittelijoille, jotka haluavat kokeilla digitaalista piirtämistä käyttämättä liikaa rahaa kalliiseen piirtopöytään. Tämä vaihtoehto maksaa noin 80 euroavähemmän kuin suositumpi kilpailijansa, koska siinä ei ole Bluetooth-ominaisuuksia ja se tukee vain Windows-tietokoneita (USB:n kautta).

#3 Wacom Intuos Draw

Wacom Intuos Draw -piirtopöytä

Jos etsit isompaa piirtotilaa ja enemmän ominaisuuksien kuin Wacom intuos S  – piirtopöydässä, tällöin Wacom Intuos Draw on erinomainen valinta..

Wacom Intuos Drawissa on kaikki ominaisuudet, joita tarvitset aloittaaksesi digitaalisen piirtämisen ja luonnostelun.

Wacom Intuos Draw on erinomainen valinta aloittelijoille, jotka haluavat työskennellä tavallisilla kynillä ja siveltimillä edullisella tabletilla. Se on myös yksi suosituimmista piirtopöydistä ammattitaiteilijoiden keskuudessa, joten sitä voi käyttää pääasiallisena piirtopöytänä myös jos haluat tulevaisuudessa piirtää myös ammattimaisesti.

Miten piirtopöytä toimii?

Piirtopöytä on tasainen pinta, jolle taiteilija voi piirtää käsin ja tallentaa sen digitaaliseen muotoon kynän avulla.

Kun kosketat piirtopöytää kynällä, se tallentaa kynän liikkeetja välittää sen tietokoneeseen ja piirto-ohjelmistoon.

Piirtopöytiä on saatavilla kahdenlaisia; näytöllisiä ja näytöttömiä

  • Näytöttömällä piirtopöydälle kynän kosketus piirtopintaan tuottaa kuvan erilliselle tietokoneen näytölle.
  • Graafisessa piirtopöydässä on näyttö. Näyttö muuttuu piirtopinnaksi, ja taiteilija on suoraan vuorovaikutuksessa sen kanssa. Tämä tarjoaa luonnollisemman piirtämiskokemuksen.

Minkä kokoinen piirtopöytä aloittelijalle?

Piirtopöytä on yleensä pienempi kuin tavallinen A-kokoinen paperiarkki. Pienimmät mallit ovat noin 15 x 20 senttimetriä (noin kuusi tuumaa), kun taas suuremmat mallit voivat olla jopa noin 50 x 60 cm (lähes kaksikymmentä tuumaa).

Koko riippuu siitä, mihin aiot käyttää sitä. Jos haluat vain piirtää, niin pienempi piirtolauta on hyvä. Jos haluat työskennellä myös muilla työkaluilla, suurempi piirtopöytä voi olla hyödyllinen, koska siinä on enemmän tilaa näille työkaluille.

Mitä ominaisuuksia piirtopöydässä pitäisi olla?

Tärkein ominaisuus, joka erottaa mallit toisistaan, on niiden käyttämä kynätyyppi ja niiden paineherkkyys. Piirtopöydät joissa on pienempi paineherkkyys, ovat halvempia, mutta niistä puuttuu kalliimpien mallien tarkkuus.

Halvimmissa piirtopöydissä käytetään passiivista kynää, joka vaatii taiteilijaa painamaan kovemmin paksumpien viivojen saamiseksi. Kehittyneemmissä vaihtoehdoissa on aktiivisia kyniä, jotka jäljittelevät oikeita kyniä havaitsemalla, kuinka kovaa painat niitä, ja lisäämällä viivojen painoa vastaavasti.

Yksinkertaisimmissa malleissa on kaksi painiketta, jotka voidaan ohjelmoida tekemään tiettyjä toimintoja. Edistyneemmissä vaihtoehdoissa käyttäjä voi mukauttaa kaikki painikkeet ja käyttää niitä jopa tietokoneen näppäimistön pikanäppäiminä!

Joissakin piirtopöydissä on myös kosketustoiminto, jonka avulla voit ohjata sovellusta kynän sijasta sormien eleillä.

Aloittelijoiden parhaan piirustuspöydän tärkein ominaisuus on kuitenkin se, että piirtopöytä tuntuu hyvältä ja sillä on helppo piirtää.

Mitä muita ominaisuuksia kannattaa etsiä?

Joitakin lisäominaisuuksia, joita kannattaa harkita, ovat yhteensopivuus eri käyttöjärjestelmien kanssa, liitäntävaihtoehdot (USB tai Bluetooth) ja langattomat ominaisuudet.

Jätä kommentti