Lihashuoltovasara Kokemuksia vuoden käytön jälkeen

Tässä kirjoituksessa omia kokemuksia lihashuoltovasarasta reilun vuoden käytön jälkeen

Reilu vuosi sitten kuulin laitteesta nimeltä lihashuoltovasara, ajattelin kyseessä olevan vain ohimenevä trendi.

Etsiessä helpotusta kireisiin hartioihin, päädyin lukemaan muiden lihashuoltovasara kokemuksia, ja lopult hankin sellaisen itselleni.

Laite on nyt ollut käytössä reilun vuoden, tässä kirjoituksessa omia lihashuoltovasara kokemuksia, koko tuon vuoden ajalta.

Lihashuoltovasara kokemuksia vuoden käytön jälkeen

Teen istumatyötä sekä käyn runsaasti kuntosalilla, joten päädyin ostamaan Hyperice hypoervolt -lihashuoltovasaran. Tarkoituksena oli erityisesti kireiden hartioiden sekä selän hierominen.

Hartialihasten jännitys on nyt poissa, eivätkä lonkatkaan ole enää kireitä! On ollut hienoa käyttää lihashuoltovasaraa näillä alueilla.

Tätä lihashuoltovasaraa on helppo käyttää: siinä on kolme nopeutta ja ON/OFF-kytkin. Akku kestää useita tunteja yhdellä latauksella, ja koska käytän sitä lyhyisiin 5-10 minuutin istuntoihin, akku kestää viikkoja.

Liihashuoltovasarassa on myös erilaisia päitä, jotka sopivat eri kipuihin ja paikkojen hierontaan. Eniten olen käyttänyt litteää hierontapäätä, erityisesti pakaralihasten alueella..

Lihashuoltovasara tuntui aluksi värähtelevän jopa hieman kivuliaasti. Oletin, että jos ensimmäinen taso jatkaa hieromista tällä tahdilla, en koskaan tarvitse tasoa 3.

Kokemuksieni perusteella väitän, että lihashuoltovasara tarjoaa kotihieronnan kaltaisen kokemuksen. Ammattilaisen tekemään hierontaan sitä ei voi kuitenkaan verrata.

Toisaalta onhan laite huomattavasti edullisempi kuin ammattilaisen tekemä hieronta ja voin hieroa sillä aina tarpeen vaatiessa.

Käytin lihashuoltovasaraa enemmän kuin aluksi arvioin

Lihashuoltovasaraa on myös käytettyä yllättävän usein ja enemmän kuin arvioin. Pelkäsin laittavani ja unohtavani sen kaappiin jo ensimmäisen oston jälkeen. mutta itse asiassa olen käyttänyt lihashuoltovasaraa noin 5 päivänä viikossa. Erinomaisella akunkestolla on tässä oma osuutensa, koska siitä voi käyttää silloin, kun sitä tarvitsee.

Pitkän akunkeston lisäksi lihashuoltovasaran voi ladata helposti kytkemällä sen mihin tahansa USB-porttiin tai virtalähteeseen adapterikaapelin avulla (sisältyy toimitukseen).

Koska ergonomia ja istuma työskentely eivät ole muuttuneet kahdentoista kuukauden käytön jälkeen, lihashuoltovasara on edelleen kovassa käytössä.

Lihasvasaran käyttö: Parhaat vinkit kokemuksieni perusteella

Seuraavassa on muutamia kokemuksieni perusteella hyväksi havaitsemia vinkkejä lihashuoltovasaran käyttöön.

Kokeile lihashuoltovasaroiden erilaisia päitä

Lihashuoltovasara toimitetaan usealla erilaisella hierontapäällä. Itselläni pakettiin kuului viisi erillistä: litteä pää, piikkipää, pallopää, haarapää ja joustopää.

Litteä pää ja piikkipää ovat ainoat, joita olen itse käyttänyt. Litteä pää mahdollistaa monet erilaiset työntöt, kun taas piikkipää soveltuu kivun paikallistamiseen. Muut päät eivät ole itsellä käytössä, koska ne eivät ole soveltuneet omiin tarpeisiin.

Litteää päätä käytän hartioihin, mutta käytän sitä myös pohkeisiinja reisille, kun on kiire. Litteä pää on ollut niin hyödyllinen, että olen tilannut vielä yhden lisää

Ole varovainen selkärangan kanssa

Kun käytät lihashuoltovasaraa kireiden olkapäiden hierontaan ole varovainen selkärangan kanssa. Jos olet selälläsi tai vatsallasi, on helppo hieroa niskaa ja olkapäiden yläosaa ilman, että selkään kohdistuu liikaa painetta. Mutta jos et ole niin joustava, suosittelen pitämään suoraa linjaa käsivarsista jalkoihin, kun käytät tätä laitetta

Säädä nopeutta hierottavien lihasten mukaan

Jos käytät lihashuoltovasaraa reisiin, et luultavasti tarvitse suurinta nopeutta. Mutta jos työskentelet selän tai hartioiden parissa, voi olla helpompaa käyttää yhtä korkeampaa nopeutta, joka toimii hyvin näiden lihasten kanssa, koska ne ovat löysempiä ja joustavampia

Käytä hieronnassa öljyä

Lihashuoltovasara soveltuu myös öljyn kanssa käytettäväksi, joka voi tehdä hieronnasta mukavamman. Ole kuitenkin varovainen, ettei laite liu väärään suuntaan, sillä öljyn takia lihaksesi ja ihosi ovat liukkaita.

Pidä lihashuoltovasara näkyvillä

Työpöydälläsi, laukussasi kuntosalilla… Lihashuoltovasara on hyödyllinen vain, jos käytät sitä.

Sijoita laite jonnekin, missä voit käyttää sitä ajattelematta sitä. Koska kyseessä on hintava laite unohtaa tai jättää huomiotta. Suosittelen käyttämään sitä vähintään kerran päivässä

Lihashuoltovasaran hyvät ja huonot puolet

Hankkimani lihashuoltovasaran hyviä puolia on, että se on kannettava ja kompakti. Valittavana on myös erilaisia päitä sen mukaan, mitä lihasryhmää yrität hieroa. lihashuoltovasaran hinta on myös hyvin kohtuullinen tämäntyyppiseen tuotteeseen nähden.

Huonoja puolia lihashuoltovasarassa ei ole välttämättä kuin hinta. Joissain laitteissa myös värähtelynopeuden asetukset ja akun kesto voivat olla huonoja. Mutta hyvien neuvojen avulla voit välttää nämä ongelmat

Jos olet yksin kotona, lihashuoltovasara ei välttämättä ole käytännöllinen, varsinkin silloin jos tarvitset tavallista kovempaa hierontaa.

Ainoa asia, joka tekisi omasta mielestäni lihashuoltavasarasta paremman, olisi jos laitteessa olisi useampia vaihtoehtoja värähtely nopeuksille sekä jos laitetta voisi tarpeen vaatiessa myös ladata käytön aikana. Olen kuitenkin täysin tyytyväinen tuotteeseen ja suosittelen sitä kaikille, jotka tarvitsevat pientä hierontaa.

Vuoden käytön jälkeen rakastan edelleen lihashuoltovasaraa. Se on hyvä tapa rentoutua todella pitkän päivän jälkeen, ja se on aina matkalaukussa, kun matkustan, jotta voin hyödyntää sitä missä tahansa!

Toimiiko lihashuoltovasara oikeasti?

Joissain tutkimuksissa todettiin, että hieronta- ja tärinähoito onnistuivat yhtä hyvin vähentämään DOMS:n (delayed muscle soreness) aiheuttamaa lihasarkuutta treenin jälkeen.

Omien kokemusteni perusteella voin vakuuttaa, että lihashuoltovasara on vähentänyt olkapääkipuja ja antanut minulle mahdollisuuden rentoutua ennen nukkumaanmenoa.

Jos olet huolissasi hinnasta tai sopivuudesta, hae kokemuksia siitä kokeilemalla kaverin lihashuoltovasraraa ennen ostamista.

En ole terveyden tai liikunnan asiantuntija, joten en voi luvata, että lihashuoltovasara toimii tai että se on turvallinen ja kivuton jokaiselle käyttäjälle.

Yhteenveto

Lihashuoltovasara on kannettava ja kevyt laite, jolla voit hieroa lihaksia ilman, että sinun tarvitsee pelätä satuttavasi itseäsi. Lihashuoltovasara ei välttämättä ole käytännöllinen, varsinkin jos tarvitset tavallista kovempaa hierontaa. Ainoa asia, joka mielestäni tekisi Lihashuoltovasarasta paremman, olisi, jos siinä olisi enemmän vaihtoehtoja värähtelynopeuksille ja jos sitä voisi tarvittaessa ladata käytön aikana. Olen kuitenkin täysin tyytyväinen tuotteeseen ja suosittelen sitä kaikille, jotka tarvitsevat pientä hierontaa.

Jätä kommentti