Paras pelihiiri 2021 – Ultimaattinen vertailu

Etisnnässä markkinoiden paras pelihiiri? Olet juuri oikeassa paikassa, sillä tässä ultimaattinen vertailu markkinoiden eri pelihiiristä.

Vertailun lisäksi sisällytimme artikkeliin myös pienen ostajan oppaan, jonka avulla ymmärrät pelihiiristä enemmän.

Millainen on paras pelihiiri?

Paras pelihiiri on se, joka tuntuu hyvältä kädessäsi ja tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn suosikkipeliesi kanssa.

Hankkimalla pelihiiren, joka tarjoaa hyvän otteen sekä suorituskyvyn parantavat väistämmät pelin kulkua, voittamisen mahdollisuutta ja yleistä pelifiilistä

Markkinoilla on useita laadukkaita pelihiiriä, joten valinnanvaraa riittää. Mallit kuitenkin vaihtelevat huomattavasti, eikä hinta kerro välttämättä yhtään mitään.

Usein Halpa pelihiiri saattaa olla jopa parempi kuin kalliimpi ”premium malli”, esimerkiksi silloin, jos et halua maksaa langattomuudesta tai räikeistä RGB led valoista.

Hyvä pelihiiri
Asuksen hyvä pelihiiri

Ota nämä asiat huomioon kun valitset pelihiirtä!

Optinen vai laser? Sekä optinen ja laaser hiiri tarjoaa hyvän käyttökokemuksen. Optinen pelihiiri tarjoaa kuitenkin hieman paremman tarkkuuden. Laserhiiri sen sijaan toimii paremmin erilaisilla pinnoilla.

Langaton vai langallinen?: Langattomat pelihiiret ovat viimevuosina kasvattaneet huomattavasti suosiotaan, mutta niillä on silti myös huonoja puolia. Langattomien pelihiirien huonoihin puoliin luketuvat mm. Lyhyt akunkesto ja mahdollinen viive.

Jos valintasi on langaton pelihiiri, kannattaa valita sellainen, joka tarjoaa väöhintään 30 tunnin akunkeston ja nykyaikaisen USB lähettimen.

Kämmen-, kynsi- tai sormenpää- ote? Hiirien eri otteita kannattaa testata, sillä niissä on eroja.

Kolme tyypillisintä otetta ovat:

Kämmenote: Kämmenesi pohja on hiiren takaosassa sormien ollessa päällä.
Kynsiote: Jos ranteesi lepää hiirimatolla, kämmen ei kosketa hiirtä, ja sormenpäillä tartutaan sen reunoihin ja painikkeisiin.
Sormenpääote: Jos ranteesi ja kämmenesi ovat molemmat koholla hiirimatosta ja hiirestä, tarttuvat jälleen vain sormenpäihin sen reunoissa ja napeissa.
Otetyylin tunteminen auttaa sinua löytämään sinulle sopivan hiiren, koska jokainen kahva tapahtuu yleensä käsien koon vuoksi. Siksi sormenpäihin suunniteltu hiiri on todennäköisesti suurempi kuin kämmenten pitoon suunniteltu hiiri.

DPI, CPI vai IPS? DPI ja CPI ovat käytännössä sama asia.

DPI:tä käytetään perinteisesti ilmoittamaan montako pistettä tuumalle tulsotetaan kuvan selkeyden takia. CPI tarkoittaa kuitenkin lukemaa tuumaa kohti, ja kuinka paljon hiiri liikkuu jokaista liikuttamaasi senttiä kohden.

korkeampi DPI Ei tarkoita että hiiressä olisi parempi anturi. Tärkeämpi asia on CPI ja IPS:n yhdistelmä. Korkeampi IPS yhdistettynä CPI:hin sen parempi anturi pelihiiressä on

Parhaat pelihiiret 2021 TOP5

Logitech 502 paras pelihiiri
Logitech G502 on edelleen markkinoiden paras pelihiiri
  • Lohitech G502
  • Razer Deathadder V2.
  • Roccat Kone Pro Air
  • Roccat Burst Pro
  • Asus ROG Spatha.

Jätä kommentti